SZALÁMI FRISS FÜGÉVEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 5 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: séfkés, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg friss füge
15 dkg vékonyra szeletelt olasz szalámi
Elkészítés:
1. Rendezzük el a fügét és a szalámit egy tálalótálon.
2. Ha hozzájutunk friss fügelevélhez, terítsünk belőle egy réteget a tányérra, mielőtt ráhelyeznénk a fügéket és a szalámit.
A legjobb fogások jó minőségű, idényjellegű hozzávalók egyszerű kombinálásával készíthetők el. Ezt a fogást késő nyáron tálaljuk, amikor a friss füge megérkezik a piacokra. A sós, erősen fűszeres ízű szalámi varázslatosan elegyedik a füge édes húsával.