Marcipáncsók Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kenőecset, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, nyomózsák, sütő, tepsi
Eljárások: darálás, formázás, gyúrás, habverés, kikeverés, sütés
Adag: 1 tepsi (20 darab)
Elkészítés:
1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A darált mandulát egy tálban összekeverjük a cukorral.
2. A tojásfehérjét kissé felverjük, és belekeverjük a vaníliarúd kikapart belsejét.
3. Állandóan keverve apránként annyi tojásfehérjét dolgozunk a mandulába, amennyit felvesz. Meglehetősen szilárdnak és jól formálhatónak kell lennie.
4. A masszát csillagcsövű habzsákba töltjük, és kb. 20 kis halmot nyomunk belőle egy kikent tepsire. Mindegyiket fél szem mandulával díszítjük.
5. Az előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg a csúcsuk megpirul.
Légmentesen záródó edényben hosszú ideig eltartható.