Parmezános puffancsok Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, konyharuha, lábas, nyomózsák, reszelő, sütő, sütőlap, szűrő, tűzhely
Eljárások: blansírozás, darabolás, szeletelés, formázás, forralás, főzés, gyúrás, hámozás, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés
Adag: 1 tepsi (4-6 főre)
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat). Vajazzunk ki egy sütőlapot, és szórjuk meg liszttel.
2. Blansírozzuk és tisztítsuk meg a mandulát olyan módon, hogy egy tálban forró vizet öntünk rá, ami csaknem ellepi. Hagyjuk állni egy percig. Szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel. Törölgessük őket szárazra és húzzuk le a hártyás héjukat. Robotgéppel aprítsuk fel a mandulát finomra.
3. Keverjük össze a hideg vizet 3 evőkanál vajjal egy kis lábasban. Melegítsük közepes lángon. Amikor a víz felforrt, húzzuk le a tűzről és keverjük bele a lisztet és a sót, miközben folyamatosan keverjük fakanállal.
4. Tegyük vissza a lábast a tűzre és főzzük, amíg a tészta kellően besűrűsödik, miközben folyamatosan keverjük. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele a parmezánt és a fűszerpaprikát. Tegyük félre egy keveset hűlni. A tojásokat egyenként keverjük a tésztához, miközben a fakanállal hevesen keverjük.
5. A tésztát helyezzük nyomózsákba, melynek nyílása 5 mm átmérőjű. Nyomjunk belőle üveggolyónyi halmokat a sütőlapra, egymástól kellő távolságra. Szórjuk meg őket a mandulával, ügyelve arra, hogy megtapadjon a tésztán.
6. Süssük a puffancsokat 15-20 percig, amíg felfúvódnak és világos aranyszínűre sülnek. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk őket.