Gombaszószos polenta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, keverőtál, séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, kikeverés, pirítás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Felforraljuk a vizet egy fazékban, megsózzuk, és beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat. Óvatosan beleszórjuk a polentát, és fakanállal állandóan kavargatjuk, hogy a csomósodást megakadályozzuk. Úgy 45-50 percig főzzük, amíg a polenta az edény falától el nem válik. (Használjunk előfőzött polentát, amelynek a főzési ideje mindössze 8-10 perc.)
2. Közben félbevágjuk a gombát, a kisebb darabokat egészben hagyjuk.
3. A fokhagymát, a hagymát, a pancettát aranyszínűre pirítjuk a maradék olajon. Hozzáadjuk a gombát, majd sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük, időnként megkavarva 20 percig főzzük.
Belekeverjük a majoránnát.
4. A polentát tányérokra adagoljuk. A gombát a szaftjával együtt a tetejére kanalazzuk. Forrón tálaljuk.