KECSKESAJTOS RIZSES-CUKKINIS ROPOGÓS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai robotgép, műanyagfólia, papírtörlő, reszelő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, forralás, főzés, hámozás, hűtés, kikeverés, pihentetés, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A rizst felöntjük egy nagy lábasban a vízzel, felforraljuk. A tűz hőfokát csökkentjük, letakarjuk a lábast és a rizst 15 percig gyöngyözve főzzük, amíg meg nem puhul. Félrehúzzuk a tűzről, több mint 5 percig letakarva pihentetjük.
2. A főtt rizst, a hagymát, a petrezselymet, a cukkinit, a Fontina sajtot, a kecskesajtot, a tojásokat, a lisztet és a fűszereket összekeverjük. 20 percre hűtőszekrénybe rakjuk.
3. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A keverékből evőkanálnyi mennyiséget az olajba teszünk, és oldalanként 2-3 perc alatt aranyszínűre pirítjuk. A felesleges olajat papírtörlőn lecsöpögtetjük. Salsával, forrón tálaljuk.
PARADICSOMSALSA
A paradicsomot, a hagymát, a csilit, a petrezselymet, a citromlevet és az olajat összekeverjük egy kis tálban. Félrerakjuk 1 órára.