KARAMELL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 35 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg kristálycukor
9 dkg sótlan vaj
2 és fél dl tejszín
1 és ¼ dl kukoricaszirup
másfél teáskanál vaníliakivonat
A tepsi kenéséhez:
igény szerint vaj
Elkészítés:
1. Kivajazunk egy 33×23 centiméteres tepsit.
2. A cukrot, a kukoricaszirupot és a tejszínt kevergetve főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. A tejszínes szirup arany színt kap. A puha, nyúlós keverékből egy kanálnyit jeges vízbe pottyantunk. Ha golyót formál a vízben, megfelelő a hőmérséklete.
3. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat és a vaníliát. Addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. A masszát az előkészített tepsibe öntjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, legalább 1 órán át. Ezután kockákra vágjuk.