SPÁRGÁS-SAJTOS OMLETT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, grillező, habverő, kés, keverőtál, konyhai robotgép, reszelő, serpenyő, tortalapát, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, gőzölés, grillezés, habverés, hámozás, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 1-2 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojás
25 dkg spárga
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál vaj
1 evőkanál víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A spárgafejeket megpuhítjuk gőz fölött (a főzési idő a spárga vastagságától függ). Feldaraboljuk.

2. A tojássárgáját felverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk 1 evőkanálnyi vizet, a reszelt parmezánt és a spárgát.

3. A tojásfehérjéket könnyű habbá verjük egy másik tálban. A felvert fehérjét spatulával óvatosan a tojássárgás keverékbe forgatjuk.

4. Felolvasztjuk a vajat egy serpenyőben. Beleöntjük a tojásos keveréket, majd pár percig sütjük, amíg az alja meg nem barnul.

5. Előmelegítjük a grillt. Az omlett tetejét aranyszínűre grillezzük. Forrón tálaljuk.