ZÖLDALMASZORBÉ CALVADOSSZAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fagylaltgép, kés, keverőtál, koktélos pohár, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, serpenyő, szűrő, turmixgép, tűzhely
Eljárások: cukorszirup készítése, darabolás, szeletelés, forralás, habverés, hámozás, hűtés, kikeverés, kimagozás, préselés, szűrés, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db leve, friss citrom
2 db alma
2 evőkanál szőlőcukor

vagy

2 evőkanál világos kukoricaszirup
ízlés szerint calvados pálinka
2 db zöld ételfesték
2 és fél dl víz
15 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A cukrot, 200 milliliternyi vizet, a szőlőcukrot és az ételfestéket felforraljuk egy serpenyőben. Félrehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni.

2. Meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk az almát. Tálba rakjuk, leöntjük citromos vízzel.

3. Lecsöpögtetjük az almaszeleteket, és robotgépben vagy mixerben simára keverjük. Kimérünk az almapüréből negyedliternyit, és belekeverjük a kihűlt cukorszirupot. Hozzáöntjük a maradék vizet.

4. Fagylaltkészítő gépbe tesszük, habosra keverjük.

5. A szorbét 4-6 kis üvegpohárba töltjük, nem teljesen a pohár pereméig. A tetejére csorgatjuk a Calvadost.

A Calvados almabrandy Normandia büszkesége.