BALZSAMOS EPER FAGYLALTTAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, műanyagfólia
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, kikeverés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg félbevágott eper
50 dkg készen vásárolt vaníliafagylalt
vagy
50 dkg frissen elkészített fagylalt
2 és fél dl narancslikőr
vagy
2 és fél dl Cointreau likőr
25 dkg finomított kristálycukor
másfél dl balzsamecet
Elkészítés:
1. A cukrot, a likőrt és a balzsamecetet összekeverjük egy nagy tálban. Hozzáadjuk az epret, óvatosan beleforgatjuk úgy, hogy a lé lehetőleg fedje el a gyümölcsöt. Letakarjuk, 60 percig állni hagyjuk, hogy a gyümölcs magába szívja a fűszeres levet.
2. Az epret 4-6 csészébe vagy kis tálba osztjuk, és a tetejét meglocsoljuk a balzsamos sziruppal. Az adagok tetejére 1-2 kanálnyi fagylaltot ültetünk.
Ennek az igen egyszerű desszertnek a titka az összetevők frissességében és kiváló minőségében keresendő. Kora nyáron készítsük el, eperszezon idején.
Csak a legjobb minőségű olasz balzsamecetet használjuk fel hozzá.