Cseresznyés pite Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 70 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, reszelő, sütő, tepsi
Eljárások: habverés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 1 tepsi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg cseresznye
15 dkg liszt
12 dkg kristálycukor
1 dkg vaj
1 dkg vaníliás cukor
1 db citrom
3 dkg porcukor
4 db tojás

Elkészítés:

A cseresznyét kimagozzuk, kevés cukorral megszórjuk és állni hagyjuk.

A tojások sárgáját a kristálycukorral és a vaníliás cukor felével habosra keverjük.

Hozzáadjuk a lisztet, a tojások kemény habbá vert fehérjét, a reszelt citrom héját és óvatosan összekeverjük. Kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe töltjük.

Tetején egyenletesen elosztjuk a levétől lecsurgatott cseresznyét.

Közepes hőfokú sütőben készre sütjük (25-30 perc).

Sütőből kivéve még melegen megszórjuk a tetejét vaníliás cukorral, majd felkockázzuk.

(Galambos István konyhafőnök receptje)