KARIBI RIZS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, kikeverés, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg hosszúszemű fehér rizs
30 dkg konzerv vörösbab
10 dkg lecsepegtetett ananászkonzerv
6 dkg apróra vágott dió
1 teáskanál erőspaprika-krém
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
7 és fél dl víz
1 teáskanál só
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma

Elkészítés:

1. A vizet felforraljuk, sózzuk, a rizst beleszórjuk. A tűz hőfokát csökkentjük, a fazekat letakarjuk, a rizst 20 perc alatt megfőzzük.

2. A főtt rizshez keverjük a lemosott, lecsöpögtetett babot, az ananászt, a diót, a hagymát, a fokhagymát és az erőspaprika-krémet. A tűz hőfokát növeljük. Az ételt 2 perc alatt átforrósítjuk. Azonnal tálaljuk.