VEGETÁRIÁNUS KUSZKUSZ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, főzés, hámozás, kimagozás, párolás, szűrés
Adag: 4-6 főre
vagy
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A tazsinban vagy egy fedeles jénaiban az olajat közepes tűzön felmelegítjük. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és 5 perc alatt megpároljuk.
2. Belekeverjük a kaliforniai paprikát, burgonyát, tököt, kukoricát, padlizsánt, a lemosott, lecsöpögtetett bambuszrügyet, csicseriborsót. A zöldségeket 5 perig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
3. Hozzáadjuk a chilit, paradicsomot a levével együtt, paradicsompürét, erős paprikakrémet, köményt.
4. Felöntjük a levessel. Lefedjük, hogy a gőz ne illanjon el. A tűz hőfokát csökkentjük, és körülbelül 40 percig, amíg a zöldségek puhára főnek, főzzük. Megszórjuk friss korianderrel és a frissen készült kuszkusszal tálaljuk.
CSIRKELEVES
1. A csirkedarabokat (pl. szárny, hát, nyak) vagy az egész csirkét fazékba rakjuk. Felöntjük a vízzel. Közepes tűzön, óvatosan felfőzzük. A habot a tetejéről eltávolítjuk.
2. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, a háromfelé vágott zellert, petrezselymet, babérlevelet, sót. A levest ne hagyjuk forrni, csak óvatosan gyöngyöztessük 3-4 órán keresztül. Ha túl sok lé elpárologna, meleg vízzel pótoljuk.
3. Ha megfőtt, a csirkét és a zöldségeket kiszedjük. A levest hagyjuk kihűlni.
Leszűrjük.
4. A levet hűtőbe rakjuk, hogy a zsír a tetején megdermedjen. A zsírt eltávolítjuk.
A főtt húst és a zöldségeket más ételek készítéséhez felhasználhatjuk.