Zöld adzsika Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: húsdaráló, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, hámozás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg erős zöldpaprika
20 dkg apróra vágott fokhagyma
5 dkg apróra vágott zellerlevél
1 csokor apróra vágott bazsalikom
2 csokor apróra vágott petrezselyem
2 csokor apróra vágott koriander
10 dkg só

Elkészítés:

A zöldségeket és a fűszernövényeket apróra vágjuk, összekeverjük, vagy húsdarálón ledaráljuk, majd be­lekeverjük a sót. Jól illik grillezett húsételekhez.

Ha télire akarjuk eltenni a mártást, még 10 dkg sót adunk hozzá, és csavaros fedelű üvegbe zár­juk. Legalább 2 hétig állni hagyjuk.