Késő nyári zöldségtál Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 90 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  olcsó
Eszközök: fokhagymaprés, habverő, keverőtál, séfkés, serpenyő, sütő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, lerakás, párolás, sütés, zúzás

Adag: 10-12 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg cukkini
40 dkg padlizsán
30 dkg paradicsom
20 dkg zöld húsú paprika
20 dkg piros húsú paprika
10 dkg hagyma
1 csomó petrezselyemzöld
10 dkg rozspehely
4 dl joghurt
2 szál zellerlevél
2 szál rozmaring
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint szurokfű
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

A apróra vágott hagymát és paprikát megfuttatjuk a vajon.

A többi zöldséget meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk (a cukkinit, ha már nem egészen zsenge, kimagozzuk).

Tűzálló tálba halmozzuk vegyesen, megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, szurokfüvet is szórunk rá, majd ráterítjük a vajban párolt hagymát és paprikát. Rászórjuk a rozspelyhet.

A szétnyomott fokhagymát összekeverjük a joghurttal és az ételre simítjuk.

Letakarva a sütőben kb. 50 percig sütjük.

Barna rozs- vagy korpás kenyérrel fogyasztjuk.