Késő nyári zöldségtál Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: fokhagymaprés, habverő, keverőtál, séfkés, serpenyő, sütő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, lerakás, párolás, sütés, zúzás
Adag: 10-12 főre
Elkészítés:
A apróra vágott hagymát és paprikát megfuttatjuk a vajon.
A többi zöldséget meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk (a cukkinit, ha már nem egészen zsenge, kimagozzuk).
Tűzálló tálba halmozzuk vegyesen, megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, szurokfüvet is szórunk rá, majd ráterítjük a vajban párolt hagymát és paprikát. Rászórjuk a rozspelyhet.
A szétnyomott fokhagymát összekeverjük a joghurttal és az ételre simítjuk.
Letakarva a sütőben kb. 50 percig sütjük.
Barna rozs- vagy korpás kenyérrel fogyasztjuk.