ALMÁS, MAZSOLÁS TORTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, reszelő, sütő, szita, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kevert tészta kikeverése, kimagozás, pihentetés, reszelés, gyalulás, sütés, szitálás
Adag: 1 tepsi (6 főre)
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23 centiméter átmérőjű tepsit kivajazunk.
2. A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót, a szódabikarbónát, a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a barna cukrot, a tojást, a vajat, a vaníliakivonatot, majd alaposan összedolgozzuk.
3. Belekeverjük a reszelt almát, a mazsolát és a diót. Tepsibe öntjük a tésztát, s 60-75 perc alatt megsütjük. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni.