FAGYLALTTAL TÖLTÖTT GÖRÖGDINNYEKOSÁR Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: dinnyevágó kés, fagyasztószekrény, hűtőszekrény, karalábévájó, keverőtál, műanyagfólia, séfkés
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, hűtés, kikeverés, töltés
Adag: 8 főre
Elkészítés:
1. A dinnyéből kosarat formázunk. Úgy teszünk, mintha kettévágnánk, ám a közepe tájékán megállunk. A dinnyét megfordítjuk, és a másik oldaláról megismételjük a vágást. Utána felülről lefelé, a középvágás felé hasítjuk a dinnyét, s a negyedénél valamivel kisebb részt kivágunk. Így középen ott marad a „kosár” füle.
2. A dinnyehúst karalábévájóval kiszedjük, a levágott dinnyedarabokból is.
3. A dinnyegolyókat tálba rakjuk az eperrel, cukrozzuk, óvatosan összekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. A „kosarat” tálalóedényre rakjuk, a szélét éles késsel bevagdaljuk, megtöltjük az epres dinnyegolyókkal és a fagylaltgombócokkal.