FAGYLALTTAL TÖLTÖTT GÖRÖGDINNYEKOSÁR Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: dinnyevágó kés, fagyasztószekrény, hűtőszekrény, karalábévájó, keverőtál, műanyagfólia, séfkés
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, hűtés, kikeverés, töltés

Adag: 8 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg görögdinnye
75 dkg eper
50 dkg citromfagylalt
50 dkg pisztáciafagylalt
4 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. A dinnyéből kosarat formázunk. Úgy teszünk, mintha kettévágnánk, ám a közepe tájékán megállunk. A dinnyét megfordítjuk, és a másik oldaláról megismételjük a vágást. Utána felülről lefelé, a középvágás felé hasítjuk a dinnyét, s a negyedénél valamivel kisebb részt kivágunk. Így középen ott marad a „kosár” füle.

2. A dinnyehúst karalábévájóval kiszedjük, a levágott dinnyedarabokból is.

3. A dinnyegolyókat tálba rakjuk az eperrel, cukrozzuk, óvatosan összekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. A „kosarat” tálalóedényre rakjuk, a szélét éles késsel bevagdaljuk, megtöltjük az epres dinnyegolyókkal és a fagylaltgombócokkal.

Nyáron a gyerekek és a felnőttek kedvence lehet ez az üdítő édesség.