CSOKOLÁDÉHALOM Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: edényfogó, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőlap
Eljárások: formázás, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, pirítás, sütés
Adag: 2 tepsi (36 darab)
vagy
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.
2. Egy tálban a vajat, barna cukrot kézi mixerrel közepes fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, tovább keverjük.
3. A fordulatszámot alacsonyabb fokozatra vesszük, és óvatosan hozzáadjuk a lisztet, kakaót, váltakozva az íróval vagy tejjel. Belekeverjük a szárazon megpirított mogyorót, a fehér- és étcsokoládéchipseket.
4. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 2,5 cmre. 10-12 perc alatt ropogósra sütjük. A sütit hagyjuk a lezárt sütőben még 5 percig. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.