BARNA CSÓK Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőlap
Eljárások: formázás, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, sütés

Adag: 3 tepsi (40-45 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg lágy vaj
3 evőkanál barnacukor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
3 evőkanál kristálycukor
1 db felvert tojás
½ teáskanál vaníliakivonat
18 dkg fehér liszt

vagy

18 dkg univerzális liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Három sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, szódabikarbónát, sót. Egy másik tálban a vajat, cukrot, barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük.

3. Hozzáadjuk a tojást, vaníliakivonatot, tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot. Összegyúrjuk.

4. A sütőlemezekre teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 5 cm-re. 7-10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.