MEGGYKVÁSZ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, szűrő, tűzhely
Eljárások: forralás, kimagozás, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dkg élesztő
150 dkg kimagozott meggy
40 dl víz
5 dkg mazsola
20 dkg kristálycukor
Elkészítés:
1. A meggyet vízben, kis lángon kb. 1 órán át forraljuk, szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
2. Leszűrjük a levét, hozzáadjuk az élesztőt és cukrot, kb. 24 órán keresztül erjesztjük.
3. Üvegekbe töltjük a mazsolával együtt, dugóval szorosan lezárjuk. A kvászt 3-4 napig állni hagyjuk.