ALMAKVÁSZ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kimagozás, pihentetés, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dkg élesztő
100 dkg hámozott, szeletelt alma
40 dl víz
5 dkg mazsola
1 rúd fahéj
20 dkg méz
10 dkg kristálycukor
Elkészítés:
1. Az almát, a cukrot, a mézet és a fahéjat a vízben felfőzzük, szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
2. Beletesszük az élesztőt, letakarva 24 órán keresztül erjesztjük.
3. A folyadékot leszűrjük, üvegekbe töltjük a mazsolával együtt, dugóval szorosan lezárjuk. A kvászt még 3-4 napig állni hagyjuk.