PEKÁNTEKNŐS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőlap, sütőpapír, tűzhely
Eljárások: csokoládé temperálása, darabolás, szeletelés, formázás, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, sütés
Adag: 2 tepsi (24 darab)
vagy
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk vagy sütőpapírral kibéleljük. Egy tálba szórjuk a lisztet, a neszkávét, a sütőport és a sót. Összekeverjük.
2. A csokoládét a vajjal vízfürdő fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a cukrot, amíg feloldódik. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliakivonatot.
3. Belekeverjük a száraz adalékot, a finomra tört pekándiót és a csokoládéchipset. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 8 cm-re. A halmokba 5 fél pekándiót nyomunk, 4 lábat, 1 fejet, s máris kész a teknősünk. Készre sütjük 8-10 perc alatt. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.