Spenótos keménytojás Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kenyérpirító, kés, keverőtál, konyhai robotgép, papírtörlő, reszelő, serpenyő, sütemény kiszúró formák, sütő, sütőlap, turmixgép, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, formákkal való kiszúrás, hámozás, párolás, reszelés, gyalulás, sütés, szikkasztás, töltés, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db keményre főzött tojás
25 dkg spenót
1 és ¼ dl főzőtejszín
4 szelet fehér szendvicskenyér
6 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál finomra vágott snidling
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. A kenyerekből kerek süteményszaggatóval 8 kört szúrunk. Olajjal megkenjük, a sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

3. A spenótot hideg, folyó vízben megmossuk, de nem szárítjuk meg. Egy serpenyőben 3 percig fonnyasztjuk. Lecsöpögtetjük, az összes nedvességet kinyomkodjuk. Robotgépbe rakjuk, hozzáadjuk a parmezánt és a tejszínt. A spenótot krémmé turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk.

4. A tojássárgákat összemorzsoljuk. A tósztokat tálalótálra helyezzük, a fél tojásokat a pirított kenyerekre rakjuk.

5. A fél tojásokat megtöltjük a spenótkrémmel, az összemorzsolt tojássárgájával, továbbá meghintjük a snidlinggel.