Spenótos keménytojás Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kenyérpirító, kés, keverőtál, konyhai robotgép, papírtörlő, reszelő, serpenyő, sütemény kiszúró formák, sütő, sütőlap, turmixgép, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, formákkal való kiszúrás, hámozás, párolás, reszelés, gyalulás, sütés, szikkasztás, töltés, turmixolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
2. A kenyerekből kerek süteményszaggatóval 8 kört szúrunk. Olajjal megkenjük, a sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
3. A spenótot hideg, folyó vízben megmossuk, de nem szárítjuk meg. Egy serpenyőben 3 percig fonnyasztjuk. Lecsöpögtetjük, az összes nedvességet kinyomkodjuk. Robotgépbe rakjuk, hozzáadjuk a parmezánt és a tejszínt. A spenótot krémmé turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
4. A tojássárgákat összemorzsoljuk. A tósztokat tálalótálra helyezzük, a fél tojásokat a pirított kenyerekre rakjuk.
5. A fél tojásokat megtöltjük a spenótkrémmel, az összemorzsolt tojássárgájával, továbbá meghintjük a snidlinggel.