Sült articsóka Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál, papírtörlő, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: áztatás, hámozás, préselés, sütés bő zsiradékban, szikkasztás, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 nagyobb articsóka
1 db leve citrom
5 dl olaj
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. Az articsókát megtisztítjuk. A tetejét levágjuk, és négycentis szárat hagyunk. A külső kemény, fás leveleit eltávolítjuk.
2. Citromleves hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, papírtörlőn megszárítjuk. Vágódeszkán fejjel lefelé laposra ütögetjük.
3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Az articsókát 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Szűrőkanállal papírtörlőre rakjuk, lecsöpögtetjük. Tálalóedényre rakjuk. Sózzuk. Forrón tálaljuk.