Sertéssült aszaltszilva-mártással Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: lábas, serpenyő, szita, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: elősütés, forralás, főzés, kimagozás, párolás, passzírozás, áttörés, pirítás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A húst sózzuk, borsozzuk, a lisztben megforgatjuk, és a forró zsírban minden oldalát jól megpirítjuk. Ráöntjük a forró vizet, hozzáadjuk az ecetet, a babérlevelet meg a szegfűszeget, és kis lángon 30-40 percig pároljuk.
2. Kivesszük, melegen tartjuk, a pecsenyelét szitán átpasszírozzuk, félretesszük.
3. A szilvát annyi forró vízben, hogy éppen csak ellepje, kis lángon puhára főzzük, majd szitán áttörjük. A vajat felforrósítjuk, a zsemlemorzsát kissé megbarnítjuk benne, hozzáadjuk a szilvapépet és a pecsenyelevet, felforraljuk. A cukorral és a fahéjjal ízesítjük, ha kell, kevés vizet adunk még hozzá.
4. Tálalás előtt felszeleteljük a húst, megöntözzük a mártással. Sült burgonyával kínálhatjuk.