Kukoricakása zöldbabbal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fakanál, fazék, fokhagymaprés, kés, keverőtál, lábas, serpenyő, szűrő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, feljavítás, forralás, főzés, hámozás, kikeverés, párolás, pirítás, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az 5 dl tejet 5 dl vízzel és a sóval felforraljuk. Ezt a keveréket 10 dl vízzel helyettesíthetjük. Beleszórjuk a kukoricadarát, és kis lángon megpuffasztjuk, közben állandóan keverjük, hogy ne kapjon oda. Végül belekeverjük a vajat.
2. A babot megtisztítjuk, tetszés szerinti darabokra tördeljük. Kevés, sóval és borsikafűvel ízesített, forrásban lévő vízben kb. 20 percig pároljuk, majd leszűrjük.
3. A szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a hagymát üvegesre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a babot, még egyszer összeforraljuk.
4. A kukoricakását a babbal tálaljuk, hozzá kínáljuk a juhsajtot meg a fokhagymát.