Kukoricakása zöldbabbal Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 70 perc  Munkaidő: 45 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fakanál, fazék, fokhagymaprés, kés, keverőtál, lábas, serpenyő, szűrő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, feljavítás, forralás, főzés, hámozás, kikeverés, párolás, pirítás, szűrés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kukoricakásához:
25 dkg kukoricadara
5 dl tej
1 teáskanál só
1 evőkanál vaj
5 dl víz
A zöldbabhoz:
75 dkg zöldbab
25 dkg juhsajt
15 dkg kockára vágott szalonna
2 fej apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint zúzott fokhagyma
ízlés szerint borsikafű
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Az 5 dl tejet 5 dl vízzel és a sóval felforraljuk. Ezt a keveréket 10 dl vízzel helyettesíthetjük. Beleszórjuk a kukoricadarát, és kis lángon megpuffasztjuk, közben állandóan keverjük, hogy ne kapjon oda. Végül belekeverjük a vajat.

2. A babot megtisztítjuk, tetszés szerinti darabokra tör­deljük. Kevés, sóval és borsikafűvel ízesített, forrás­ban lévő vízben kb. 20 percig pároljuk, majd leszűrjük.

3. A szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a hagy­mát üvegesre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a babot, még egyszer összeforraljuk.

4. A kukoricakását a babbal tálaljuk, hozzá kínáljuk a juhsajtot meg a fokhagymát.