MAGOS MÁZAS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, léfacsaró, műanyagfólia, nyújtófa, reszelő, sütő, sütőlap, sütőpapír
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, formázás, gyúrás, habverés, hűtés, kikeverés, nyújtás, pihentetés, préselés, reszelés, gyalulás, sütés, törés
Adag: 3 tepsi (35-40 darab)
Elkészítés:
1. A süteményhez a tojásfehérjét és a sót mixerrel, közepes fordulatszámon habosra keverjük, a mixert magas fordulatszámra állítva óvatosan hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.
2. Beleforgatjuk a mogyorót, a mandulát, a pisztáciát, a kandírozott gyümölcshéjkeveréket, és kemény tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
3. Előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Három sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. A tésztát 2 porcukorral meghintett zsírpapír között 5 mm vastagságúra nyújtjuk. Éles késsel 5×4 cm-es téglalapokra vágjuk. A tésztát az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re.
4. Aranybarnára sütjük 12-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
5. A narancsmázhoz a porcukrot, a narancslevet és a narancshéjat összekeverjük. A süteményeket félig a mázba mártjuk, és hagyjuk megszilárdulni.