Magos, gyömbéres sütemény Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, hűtőszekrény, kenőkés, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, műanyagfólia, sütő, sütőlap, sütőpapír, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, gyúrás, hűtés, kikeverés, sütés, törés
Adag: 2 tepsi (28 darab)
vagy
Elkészítés:
1. A süteményhez egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a fahéjat és a sót.
2. Egy másik tálban a vajat és a barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást, és tovább keverjük. Belekeverjük a mazsolát, a sárgabarackot, a napraforgómagot és a száraz adalékot. Lágy tésztát gyúrunk. A tésztából 35 cm hosszú hengert formálunk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. A tésztát 1 cm-es darabokra vágjuk. Az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re.
4. Aranyszínűre sütjük 10-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. A mázhoz a lekvárt és a vajat alacsony hőfokon összemelegítjük, majd a tészta tetejére folyatjuk.