THAI ZÖLDSÉGTÁL ZÖLD CURRYVEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrő, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, főzés, hámozás, hevítés, keverve sütés, pirítás, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Forró, sós vízben, 10-15 perc alatt puhára főzzük a jázminrizst. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük.
2. Közben felhevítjük a wokot. Ha már nagyon forró, megpirítjuk benne a fokhagymát és a hagymát az olajon. Belekeverjük a currypasztát. Körülbelül 30 másodpercig kevergetjük, amíg az illata fel nem száll.
3. Hozzáadjuk a cukkinit, a tököt, a gombát, a kókusztejet, a zöldségalaplevet, a barna cukrot és a halszószt. A tűz hőfokát mérsékeljük. Lefedjük a wokot, és az ételt addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Korianderrel díszítjük. A zöldségcurryt forrón, jázminrizzsel tálaljuk.
ZÖLDSÉGALAPLÉ
1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.