BÁRÁNYSTEAK ROZMARINGOS-CITROMOS BURGONYÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, edényfogó, grillező, keverőtál, séfkés, serpenyő, sütő, szűrőlapát, tepsi, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, kikeverés, pácolás, préselés, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet bárányhús
1 evőkanál finomra vágott rozmaring
1 db leve, friss citrom
35 dkg vékonyra szeletelt burgonya
35 dkg vékonyra szeletelt édesburgonya
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint zöldsaláta

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 250 fokra (gáztűzhelynél 9-es fokozat). Az édesburgonyát és a burgonyát egy rétegben egy nagy tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk másfél evőkanál olajjal, megszórjuk rozmaringgal. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összerázzuk.

2. Körülbelül 20 percig sütjük, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz.

3. Közben a maradék olajat, a fokhagymát és 2 evőkanál citromlevet összekeverünk egy kis tálban. A bárányhúst alaposan beleforgatjuk a keverékbe, hogy a pác jól bevonja.

4. A bárányt megsütjük grillserpenyőben, oldalanként körülbelül 4 perc alatt.

5. A sült, rozmaringos burgonyát meglocsoljuk a maradék citromlével. A steaket sült burgonyával és salátával kínáljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.