LIME-OS, KORIANDERES CSIRKEKEBAB Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, csontozókés, fazék, grillező, hurkapálcika/saslikpálcika, keverőtál, salátástál, séfkés, serpenyő, szűrő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, forralás, főzés, grillezés, kicsontozás, kikeverés, pácolás, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Sós vizet forralunk egy nagy fazékban. Beleszórjuk a rizst, majd körülbelül 10-15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük.
2. A csirke-darabokat az előre beáztatott hurkapálcákra tűzzük.
3. Az édes csiliszószt, a lime-levet, a szójaszószt és a koriandert összekeverjük egy tálban.
4. A csirkenyársakat betesszük a pácba, figyelve, hogy az mindenhol ellepje a húst.
5. Felmelegítjük a grillserpenyőt. A csirkekebabot, időnként megforgatva, addig sütjük, míg teljesen meg nem puhul, oldalanként úgy 3 perc alatt. A kebabot a főtt jázminrizzsel és a zsenge ázsiai zöldsalátával kínáljuk.
ÁZSIAI SALÁTA
1. Az ázsiai zöldsalátát, az uborkát és a koriandert összekeverjük egy salátástálban.
2. Az édes chiliszószt, a halszószt, a rizsecetet és a mogyoróolajat összekeverjük egy kis tálban. A salátára öntjük. Óvatosan összerázzuk.