LIME-OS, KORIANDERES CSIRKEKEBAB Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, csontozókés, fazék, grillező, hurkapálcika/saslikpálcika, keverőtál, salátástál, séfkés, serpenyő, szűrő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, forralás, főzés, grillezés, kicsontozás, kikeverés, pácolás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál finomra vágott koriander
3 db kicsontozott, darabolt csirkemell
2 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál világos szójaszósz
40 dkg jázminrizs
12 és fél dkg zsenge zöldsaláta
2 evőkanál édes chiliszósz

Elkészítés:

1. Sós vizet forralunk egy nagy fazékban. Beleszórjuk a rizst, majd körülbelül 10-15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük.

2. A csirke-darabokat az előre beáztatott hurkapálcákra tűzzük.

3. Az édes csiliszószt, a lime-levet, a szójaszószt és a koriandert összekeverjük egy tálban.

4. A csirkenyársakat betesszük a pácba, figyelve, hogy az mindenhol ellepje a húst.

5. Felmelegítjük a grillserpenyőt. A csirkekebabot, időnként megforgatva, addig sütjük, míg teljesen meg nem puhul, oldalanként úgy 3 perc alatt. A kebabot a főtt jázminrizzsel és a zsenge ázsiai zöldsalátával kínáljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.

ÁZSIAI SALÁTA

1 evőkanál rizsecet
15 dkg zsenge zöldsaláta
1 db ferdén vékonyra szeletelt uborka
1 evőkanál halszósz
1 evőkanál mogyoróolaj
3 dkg friss korianderlevél
1 evőkanál édes chiliszósz

1. Az ázsiai zöldsalátát, az uborkát és a koriandert összekeverjük egy salátástálban.

2. Az édes chiliszószt, a halszószt, a rizsecetet és a mogyoróolajat összekeverjük egy kis tálban. A salátára öntjük. Óvatosan összerázzuk.