Sült zöldségkeverék Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, borsdaráló, kés, keverőtál, sütő, sütőtál, szita, tojás- és paradicsomszeletelő kés, vágódeszka, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, lerakás, pihentetés, sütés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A padlizsánkockákat szitába rakjuk, megsózzuk, 60 percen át csöpögtetjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy nagy sütőtálat előkészítünk.
3. A padlizsánt, a burgonyát, a cukkinit, a hagymát, az olajat, a petrezselymet, a bazsalikomot összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
4. A sütőtálba egy réteg paradicsomot rakunk, ráöntjük a zöldségkeveréket, majd ismét paradicsomréteget. Mintegy 55-65 perc alatt puhára sütjük. Ha úgy tűnik, a paradicsom túlzottan pirul, beborítjuk alufóliával. Forrón tálaljuk.