Sült zöldségkeverék Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, borsdaráló, kés, keverőtál, sütő, sütőtál, szita, tojás- és paradicsomszeletelő kés, vágódeszka, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, lerakás, pihentetés, sütés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kemény, szeletelt paradicsom
50 dkg kockára vágott burgonya
50 dkg szeletelt cukkini
2 db kockára vágott padlizsán
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 nagyobb fej karikára vágott lilahagyma
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál bazsalikom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A padlizsánkockákat szitába rakjuk, megsózzuk, 60 percen át csöpögtetjük.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy nagy sütőtálat előkészítünk.

3. A padlizsánt, a burgonyát, a cukkinit, a hagymát, az olajat, a petrezselymet, a bazsalikomot összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

4. A sütőtálba egy réteg paradicsomot rakunk, ráöntjük a zöldségkeveréket, majd ismét paradicsomréteget. Mintegy 55-65 perc alatt puhára sütjük. Ha úgy tűnik, a paradicsom túlzottan pirul, beborítjuk alufóliával. Forrón tálaljuk.