Spenót borsodóval Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A kenyérkockákat 15 percig áztatjuk tejben.
2. A spenótot folyó, hideg vízben megmossuk, majd egy serpenyőben 3 percig fonnyasztjuk. Leszűrjük. Az összes vizet kinyomkodjuk belőle. Durvára vágjuk, majd 3 evőkanál vajon 2 percig pároljuk.
3. A spenót egyharmadát a parmezánnal, a tojásokkal, a mandulával, a maradék vajjal és a szerecsendióval robotgépben összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat), s közben 6 pudingformát kivajazunk. Belekanalazzuk a spenótkrémet, elosztjuk rajta a sárgarépakockákat, és a maradék fonnyasztott spenóttal beborítjuk.
5. Egy nagy tepsibe vizet öntünk, a sütőbe rakjuk. A pudingtálakat a vízfürdőbe rakjuk, és 50 percig sütjük a spenótot. Ha kész, 10 percre félrerakjuk, majd óvatosan egy tálalóedényre borítjuk.
6. A szószhoz felforraljuk a bort, beletesszük a mogyoróhagymát és a levét a felére főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, újra felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, végül a pudingokra öntjük. Megszórjuk pirospaprikával és szerecsendióval. Tálaljuk.