Cukkini- és spárgalasagne Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 70 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: edényfogó, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, sütő, sütőtál, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, elősütés, hámozás, lerakás, pirítás, reszelés, gyalulás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg csíkokra vágott cukkini
25 dkg finomra vágott spárga
12 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál vaj
2 szál kockára vágott sárgarépa
1 ¾ dl főzőtejszín
10 dkg zsemlemorzsa
5 db durvára vágott mogyoróhagyma
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A cukkinit 2 evőkanál olajon, közepes tűzön világosbarnára sütjük. Kivesszük az olajból.

2. A zsemlemorzsát és a fokhagymát ugyanebben a serpenyőben 2 evőkanál olajon és 1 evőkanál vajon megpirítjuk. Kivesszük.

3. A maradék olajon világosbarnára pirítjuk a mogyoróhagymát és a sárgarépát. Hozzáadjuk a spárgát, beleöntjük a tejszínt, 10 percig főzzük. Sózzuk.

4. Egy sütőtálat a cukkiniszeletekkel kibélelünk, spárgakeverékkel borítjuk, megszórjuk zsemlemorzsával és parmezánnal. A műveletet addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó réteg morzsa és parmezán. A maradék vajdarabokat a tetejére szórjuk, 15-20 perc alatt barnára sütjük. Forrón tálaljuk.