KOLBÁSZOS KUSZKUSZ RUKKOLÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, elektromos vízforraló, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, forralás, forrázás, hámozás, préselés, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg előfőzött kuszkusz
10 dkg rukkola
4 szál kolbász
25 dkg félbevágott koktélparadicsom
3 dl víz
 dl extraszűz olívaolaj
4 szem vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
1 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
1 db frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Felforraljuk a vizet. Ráöntjük a kuszkuszra, belekeverünk 1 evőkanál olajat. Lefedjük. Addig pihentetjük, amíg a kuszkusz teljesen magába nem szívja a vizet. Körülbelül 10 perc alatt puhul meg.

2. Közben a kolbászt 1 evőkanál olajon, magas hőfokon megsütjük, időnként megforgatva, hogy minden oldala átsüljön. Kivesszük a serpenyőből, vastag szeletekre vágjuk.

3. A kuszkuszt tálba rakjuk. Villával fellazítjuk. A kolbászkarikákat, a paradicsomot, a mogyoróhagymát, a lila hagymát és a rukkolát belekeverjük. Meglocsoljuk a maradék olajjal és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összerázzuk, és forrón tálaljuk.