KOLBÁSZOS KUSZKUSZ RUKKOLÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, elektromos vízforraló, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, forralás, forrázás, hámozás, préselés, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Felforraljuk a vizet. Ráöntjük a kuszkuszra, belekeverünk 1 evőkanál olajat. Lefedjük. Addig pihentetjük, amíg a kuszkusz teljesen magába nem szívja a vizet. Körülbelül 10 perc alatt puhul meg.
2. Közben a kolbászt 1 evőkanál olajon, magas hőfokon megsütjük, időnként megforgatva, hogy minden oldala átsüljön. Kivesszük a serpenyőből, vastag szeletekre vágjuk.
3. A kuszkuszt tálba rakjuk. Villával fellazítjuk. A kolbászkarikákat, a paradicsomot, a mogyoróhagymát, a lila hagymát és a rukkolát belekeverjük. Meglocsoljuk a maradék olajjal és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összerázzuk, és forrón tálaljuk.