ARTICSÓKA-, ZÖLDBORSÓRAGU Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, pirítás, préselés, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db tisztított articsóka
37 és fél dkg mélyhűtött zöldborsó

vagy

37 és fél dkg friss zöldborsó
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágott hagyma
1 db leve citrom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Az articsóka szárát levágjuk, a külső leveleit eltávolítjuk. A felső harmadát eltávolítjuk. Félbevágjuk, citromos vízbe dobjuk.

2. Egy serpenyőben az olajon aranyszínűre pirítjuk a hagymát.

3. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett articsókát, majd 10 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.

4. Beleöntjük a zöldborsót. Közepes tűzön 15-20 percig főzzük. Ha szükséges, vizet adunk hozzá. Forrón vagy melegen tálaljuk.