SÜLT GOMBA RIZZSEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, edényfogó, kés, keverőtál, konyharuha, reszelő, serpenyő, sütő, sütőtál, szűrő, tűzálló edény, tűzhely, vágódeszka, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, lerakás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy sütőtálat kivajazunk.
2. A gombákat megtisztítjuk, majd nedves ruhával áttöröljük. Vékonyra szeleteljük.
3. Serpenyőben 2 evőkanál olajon aranyszínűre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a gombát, a paradicsomot, a petrezselymet. Sózzuk.
4. A rizst sós, forró vízben 12-15 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük. A tojásokat és a pecorino sajt felét a rizsbe keverjük.
5. A tojásos, sajtos rizs felét a kivajazott sütőtálba simítjuk. Rárakjuk a gombás, paradicsomos keveréket, borsozzuk, majd a maradék rizzsel beborítjuk. Megszórjuk zsemlemorzsával és a maradék sajttal.
6. Meghintjük a maradék olajjal, és végül 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk.