LÓBAB- ÉS BORSÓRAGU Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, reszelés, gyalulás

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg zöldborsó
50 dkg lóbab
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
1 evőkanál finomra vágott menta
1 kisebb fej finomra vágott hagyma
1 teáskanál ecet
1 teáskanál kristálycukor
1 db citrom
4 db tisztított, félbevágott articsóka
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Az articsóka fás, külső leveleit eltávolítjuk, a felső harmadát, a szárát eltávolítjuk. Félbevágjuk. A már elhalt belső leveleket is kiszedjük. Az articsóka szívét vékony szeletekre vágjuk. Citrommal bedörzsöljük.

2. A hagymát az olajon 4-5 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk az articsókát, még 5 percig együtt pároljuk.

3. Beletesszük a lóbabot, a zöldborsót, a szerecsendiót. Sózzuk, borsozzuk.

4. Közepes hőfokon 25 perc alatt puhára főzzük. Belerakjuk a mentát, a cukrot, hozzáöntjük az ecetet. Még néhány percig főzzük. Melegen tálaljuk.