LÓBAB- ÉS BORSÓRAGU Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, reszelés, gyalulás
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. Az articsóka fás, külső leveleit eltávolítjuk, a felső harmadát, a szárát eltávolítjuk. Félbevágjuk. A már elhalt belső leveleket is kiszedjük. Az articsóka szívét vékony szeletekre vágjuk. Citrommal bedörzsöljük.
2. A hagymát az olajon 4-5 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk az articsókát, még 5 percig együtt pároljuk.
3. Beletesszük a lóbabot, a zöldborsót, a szerecsendiót. Sózzuk, borsozzuk.
4. Közepes hőfokon 25 perc alatt puhára főzzük. Belerakjuk a mentát, a cukrot, hozzáöntjük az ecetet. Még néhány percig főzzük. Melegen tálaljuk.