Babsaláta spenóttal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg zsenge, tépett spenót
40 dkg konzerv cannellinibab
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 csipet kristálycukor
1 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
1 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
4 db cikkekre vágott paradicsom
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A cannellini babot, a hagymát, a kaliforniai paprikát, a paradicsomcikkeket és a spenótot összekeverjük egy nagy tálban.
2. Az olajat, a citromlevet és a cukrot összekeverjük egy kis tálban.
3. Meglocsoljuk a dresszinggel a salátát, és alaposan összerázzuk. Sózzuk, borsozzuk. A salátát tálba kanalazzuk, majd azonnal tálaljuk.