Babsaláta spenóttal Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 10 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál, salátástál
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, préselés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg zsenge, tépett spenót
40 dkg konzerv cannellinibab
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 csipet kristálycukor
1 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
1 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
4 db cikkekre vágott paradicsom
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A cannellini babot, a hagymát, a kaliforniai paprikát, a paradicsomcikkeket és a spenótot összekeverjük egy nagy tálban.

2. Az olajat, a citromlevet és a cukrot összekeverjük egy kis tálban.

3. Meglocsoljuk a dresszinggel a salátát, és alaposan összerázzuk. Sózzuk, borsozzuk. A salátát tálba kanalazzuk, majd azonnal tálaljuk.