BURGONYA-, ZÖLDBAB- ÉS PARADICSOMRAGU Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, kés, keverőtál, szűrő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, párolás, szűrés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb hámozott, durvára vágott paradicsom
35 dkg zöldbab
35 dkg összevágott burgonya
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 fej finomra vágott hagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
igény szerint víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A burgonyát sós, forró vízben 15-20 perc alatt majdnem puhára főzzük.

2. A zöldbabot forró, sós vízben 5 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, kisebb darabokra vágjuk.

3. A hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet az olajon 15 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.

4. Beletesszük a paradicsomot, 10 percig együtt főzzük. Hozzákeverjük a burgonyát és a zöldbabot, és további 10-15 percig főzzük.