KUKORICÁS CSIRKE-QUICHE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, műanyagfólia, nyújtófa, reszelő, serpenyő, sütő, sütőpapír, szita, szűrő, tortaforma, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, gyúrás, hámozás, hűtés, kikeverés, nyújtás, párolás, reszelés, gyalulás, sütés, sütőforma bélelése, szitálás, szűrés, vakon sütés
Adag: 1 tortaforma (4 főre)
vagy
Elkészítés:
1. A sütőt nagyon forróra (210 °C-ra, gázsütőt 190 °C-ra) előmelegítjük. A lisztet átszitáljuk, majd a vajat ujjbegyünkkel benne elmorzsoljuk. A tojássárgát, a sajtot meg a vizet hozzáadva összedolgozzuk, majd meglisztezett deszkán rugalmas tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
2. Egy 20 cm átmérőjű, alacsony peremű kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A tésztát két folpacklap között akkorára nyújtjuk, hogy a forma alját és oldalát kibélelhessük vele. Zsír- vagy sütőpapírt fektetünk rá, erre nyers rizst vagy babot öntünk. 10 percig sütjük, majd a rizst vagy a babot meg a papírt eltávolítjuk. A tésztát még 7 percre a sütőbe visszatesszük, majd kihűlni hagyjuk. A sütőt 180 °C-ra mérsékeljük.
3. A töltelékhez a hagymát a vajban megpároljuk, majd szűrőlapáttal papírtörölközőre szedve leitatjuk. A hagymát, a kis darabokra vágott csirkehúst, a lecsöpögtetett kukoricát meg a zöldpaprikaszeleteket a tésztára terítjük, és a többi hozzávalót simára keverve ráöntjük. Még 35 percig sütjük, majd 5 percig pihentetjük, és melegen vagy hidegen, salátával kínáljuk.