Hagymaleves sajttal Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: fazék, kés, lábas, reszelő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, forralás, főzés, hámozás, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás, staubolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 fej karikára vágott hagyma
12 és fél dkg reszelt kefalotiri sajt
5 dl víz
4 szelet fehérkenyér
5 dl tej
5 dl húsleves
2 evőkanál liszt
20 dkg vaj

Elkészítés:

1. A vaj felét megolvasztjuk, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Folyamatosan keverve hozzáadjuk a lisztet. Aranyszínűre pirítjuk, a leszűrt húslevessel felöntjük, sózzuk és borsozzuk. Közepes lángon kb. 5 percig főzzük.

2. 5 dl vizet felforrósítunk. A tejet külön lábosban felforraljuk. A vizet és a tejet összeöntjük, és a levesbe keverjük. Közepes lángon még 10 percig főzzük.

3. Közben a kenyérszeleteket kockára vágjuk, és a maradék vajon megpirítjuk. A levest tányérokba merjük, elosztjuk rajtuk a pirított kenyérkockákat, és durvára reszelt sajttal megszórjuk.

A kenyérszeleteket egészben is megpiríthatjuk, sajttal megszórva a tányérok aljára tesszük, és rámerjük a forró levest.