Csirke oregánóval Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, grillező, hűtőszekrény, kés, keverőtál, nyárs
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, grillezés, pácolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A csirkehús darabokat tálba tesszük, sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük, és olívaolajjal leöntjük. A tálat lefedjük, és 2 órán át hűtőszekrénybe téve pácoljuk.
2. A húsdarabokat nyársakra húzzuk, és faszenes grillre tesszük. Többször megforgatva 15-20 percig sütjük. Friss saláta és tzatziki illik hozzá.
Tzatziki
A hámozott és lereszelt uborkát megsózzuk, és rövid ideig vízben áztatjuk, majd kissé kinyomkodjuk. Az uborkát egy tálban elkeverjük a joghurttal.
A fokhagymát átpréseljük, és hozzáadjuk.
A mentát, az olívaolajat és a borecetet hozzákeverjük, sóval ízesítjük.
Fogyasztásig, de legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt megszórjuk egy kis aprított mentalevéllel.