FEHÉR KÁPOSZTA SERTÉSHÚSSAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 90 perc  Munkaidő: 40 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, lábas, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, elősütés, forralás, főzés, hámozás, kimagozás, párolás, pirítás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kockára vágott sertéshús
1 fej csíkokra vágott, tisztított fehérkáposzta
5 dl víz
2 db hámozott, kockára vágott paradicsom
1 nagyobb fej finomra aprított hagyma
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A káposztafejet nyolc részre daraboljuk, a torzsáját eltávolítjuk, a többit nem túl vékony csíkokra vágjuk, megmossuk, és jól lecsepegtetjük.

2. Az olívaolajat lábosban felforrósítjuk, és a húskockákat minden oldalukon elősütjük benne.

3. Ezután a húst kivesszük, félretesszük, és az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajban.

4. A káposztacsíkokat is beletesszük, és folyamatosan keverve néhány percig pároljuk, amíg összeesik. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és a félretett húst.

5. Sóval és borssal fűszerezzük. 5 dl vízzel felöntjük, lassan felforraljuk, majd csökkentjük a hőmérsékletet, és az egészet gyenge tűzön fedő alatt kb. 50 percig főzzük. Amint a hús megpuhul, borssal utánízesítjük, és még melegen tálaljuk.