FEHÉR KÁPOSZTA SERTÉSHÚSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, lábas, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, elősütés, forralás, főzés, hámozás, kimagozás, párolás, pirítás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A káposztafejet nyolc részre daraboljuk, a torzsáját eltávolítjuk, a többit nem túl vékony csíkokra vágjuk, megmossuk, és jól lecsepegtetjük.
2. Az olívaolajat lábosban felforrósítjuk, és a húskockákat minden oldalukon elősütjük benne.
3. Ezután a húst kivesszük, félretesszük, és az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajban.
4. A káposztacsíkokat is beletesszük, és folyamatosan keverve néhány percig pároljuk, amíg összeesik. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és a félretett húst.
5. Sóval és borssal fűszerezzük. 5 dl vízzel felöntjük, lassan felforraljuk, majd csökkentjük a hőmérsékletet, és az egészet gyenge tűzön fedő alatt kb. 50 percig főzzük. Amint a hús megpuhul, borssal utánízesítjük, és még melegen tálaljuk.