TINTAHAL RIZZSEL SZUPIESZ ME PILAFI Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 100 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, lábas, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, főzés, hámozás, párolás, passzírozás, áttörés, pirítás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg rizs
100 dkg konyhakész tintahal
5 db hámozott, passzírozott paradicsom
2 nagyobb fej finomra aprított hagyma
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A tintazacskókat egy kis vízzel tálba tesszük (vigyázat: a tintát 24 órán belül fel kell dolgozni). A fogókarokat darabokra, a törzset karikákra vágjuk.

2. Az olívaolajat felforrósítjuk, megpároljuk benne a hagymát, és kis ideig pirítjuk vele a tintahaldarabokat. Az átpasszírozott paradicsomot hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Annyi vízben, amennyi ellepi, gyenge lángon kb. 60 percig főzzük.

3. Tintát és forró vizet adunk hozzá, belekeverjük a rizst, és gyenge lángon tovább főzzük, amíg megpuhul, és a folyadék nagy részét felszívja. Forrón tálaljuk!