ÉTICSIGA CSALÁNMÁRTÁSBAN Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, kés, szita, szűrő, tűzhely
Eljárások: beforralás, blansírozás, darabolás, szeletelés, darálás, hajtogatás, hámozás, kikeverés, passzírozás, áttörés, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg csalán
48 kisebb konzerv éticsiga
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
másfél dl száraz fehérbor
1 csipet reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A csigák levét leöntjük és a konzervlét felfogjuk. A fehérbort másfél deci konzervlével és a megtisztított fokhagymával fazékba tesszük, és a felére beforraljuk.

2. A maradék lében felhevítjük a csigákat, melegen tartjuk.

3. Közben a csalánt leöblítjük, leveleit letépkedjük és pezsegve forró vízbe tesszük, majd amint a víz újra forrni kezd, levesszük a tűzről, leszűrjük. A leveleket szitán átpasszírozzuk.

4. A csalánpürét összekeverjük a boros csigalével, és közvetlenül tálalás előtt a vajjal felverjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. 12-12 csigát teszünk egy-egy levesestányérra és leöntjük a szósszal.