BÁRÁNYPECSENYE SZARVASGOMBÁS, PETREZSELYMES BUNDÁBAN, FOKHAGYMAMÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, sütő, tűzálló edény
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, párolás, pihentetés, pirítás
Adag: 1 főre
Elkészítés:
1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A húst megsózzuk, borsozzuk, hőálló edényben, a felforrósított olajban körbepirítjuk, majd a sütőben hat percig pároljuk. Kivesszük, tíz percig pihenni hagyjuk.
2. Közben apróra vágjuk a szarvasgombát, a petrezselyemmel összekeverjük. A tojást felverjük, megkenjük vele a húst, és beleforgatjuk a szarvasgomba-petrezselyem keverékbe. További két percre a sütőbe tesszük.
3. Két szép szelet vargányát megpirítunk a libazsírban. Ezzel tálaljuk a báránypecsenyét és jus d’agneau mártást adunk hozzá.
FOKHAGYMÁS BÁRÁNYMÁRTÁS
1. A csontot és a fokhagymagerezdeket nagyobb edényben, a forró olajon jól átpirítjuk. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, másik edényben, a maradék húsdarabokkal kissé megbarnítjuk, majd hozzáadjuk a csontot és a fokhagymát, felöntjük a borral.
2. Ezután ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, a szárzellert, és a friss paradicsompürét.
3. 180-240 percet hagyjuk csendesen forrni.
4. Ekkor leszedjük a zsírját, a főzőlevet átpasszírozzuk, tetszés szerint besűrítjük, sóval, borssal ízesítjük, tálalásig vízfürdőben melegen tartjuk.