CSOKIS, CITRUSOS MUFFIN Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: edényfogó, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, muffin sütőforma, muffinsütő, reszelő, sütő, szita
Eljárások: kevert tészta kikeverése, muffin kiemelése a formából, muffinforma előkészítése sütéshez, reszelés, gyalulás, sütés, szitálás

Adag: 4-6 főre (12 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg étcsokoládé
2 evőkanál finomra reszelt narancshéj
2 teáskanál vaníliakivonat
30 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
20 dkg kristálycukor
1 db tojás
1 ¾ dl tej
1 és ¼ dl olaj

Elkészítés:

1. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Egy 12 mélyedéses muffin sütőformát kivajazunk, kilisztezünk.

2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban kikeverjük a vajat, a cukrot, a tojást, a tejet, az olajat, a narancshéjat és a vaníliakivonatot, és végül hozzáadjuk a lisztet. A csokoládéchipset beleforgatjuk.

3. A tésztát az előkészített muffin sütő háromnegyedéig kanalazzuk. 15-20 percig sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló már nem ragad a tésztától.