Zabaglione – borhab Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, tűzhely
Eljárások: gőzölés, hűtés, kikeverés, tojás szétválasztása, vízfürdő

Adag: 2-4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojássárgája
1 és ¼ dl száraz bor

vagy

1 és ¼ dl portói bor
5 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. Egy tálban kézi mixerrel krémessé keverjük a tojássárgákat és a cukrot.

2. Hozzáadjuk a bort, s vízfürdőn 10-15 perc alatt, állandóan kevergetve felfőzzük. Figyeljünk arra, hogy ne forrjon fel. Kissé hagyjuk hűlni.