EPRES, TEJSZÍNES PALACSINTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kenőkés, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, palacsintasütő, tortalapát, turmixgép, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, habverés, kikeverés, lerakás, sütés, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag palacsintatészta
50 dkg eper
3 ¾ dl tejszín
10 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A palacsintákat kisütjük.

2. Egy tálban 90 g epret összetörünk, és a cukor felével kézi mixerrel simára keverjük. A maradék epret felszeleteljük.

3. A maradék cukrot és a tejszínt a mixerrel kemény habbá verjük. Óvatosan az eperpépbe keverjük.

4. 1 palacsintát tálalóedényre rakunk, tejszínhabos eperkrémmel megkenjük, szeletelt eperrel megrakjuk, a tetejére újabb palacsinta kerül, majd tejszínhabos eperkrém, szeletelt eper.

5. A műveletet addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tejszínes eperkrém és szeletelt eper kerüljön. Azonnal tálaljuk.

PALACSINTA – ALAPRECEPT

5 dl tej
10 dkg liszt
2 evőkanál napraforgóolaj
3 db felvert tojássárgája
1 csipet só

1. Egy tálban simára keverjük a lisztet, a sót, a tojásokat és a tejet.

2. Egy palacsintasütőt kissé megolajozunk, az olajat felforrósítjuk, és 2 evőkanálnyi tésztát az olajon szétterítünk. A palacsinta mindkét oldalát kb. 3 perc alatt világos aranyszínűre sütjük.