Sült pancettás spenótos saláta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, salátástál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, párolás, pirítás, sütés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 db hosszában félbevágott, tisztított spárga
25 dkg zsenge, megmosott spenót
15 dkg húsos, vékonyra szeletelt baconszalonna

vagy

15 dkg húsos, vékonyra szeletelt pancetta
4 evőkanál víz
5 db vékonyra szeletelt paradicsom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db cikkekre vágott édeskömény
1 evőkanál sós lében eltett zöldbors
1 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Egy, közepes hőfokon 1 evőkanál olajon 3 perc alatt kissé megpirítjuk a paradicsomot. Tálalóedényre rakjuk. A serpenyőbe még 1 evőkanál olajat öntünk, és a hosszában félbevágott, fás részeitől megtisztított spárgát 4-6 kanál vízzel, 5 perc alatt puhára pároljuk.

2. A spárgát a paradicsom mellé rakjuk. A serpenyőben a pancettát vagy bacont 2-3 perc alatt ropogósra sütjük. Félrerakjuk.

3. Az édesköményt és a spenótot a paradicsomos tálba rakjuk. Sózzuk. Zöld borssal, a maradék olajjal, balzsamecettel meglocsoljuk. A tetejére rakjuk a sült, ropogós pancettát. Melegen tálaljuk.